Video

Geen Oscar, wél ervaring rijker voor makers A Single Life: 'We hebben het tot Hollywood gemaakt'

23 februari 2015 om 09:07
nl
Ze hebben met hun korte animatiefilm A Single Life naast een prestigieuze Oscar gegrepen. Toch is dit niet het einde, maar het begin van de internationale filmcarrière van Job Roggeveen uit Geldrop, de Tilburgse regisseur Joris Oprins en hun collega Marieke Blaauw.
Geschreven door

De belangrijkste Amerikaanse filmprijs ging zondagavond lokale tijd in hun categorie - korte animatiefilms - naar Feast van studio Disney. Roggeveen ziet dit niet als een nederlaag, maar juist als een prestatie. "Disney werkte met vijftig man aan de film, wij met z'n drieën vanuit Utrecht."
Roggeveen, die de uitreiking 'een groot circus' noemt, vervolgt: "Natuurlijk had ik heel graag gewild dat we op het podium hebben gestaan. Maar het gevoel is helemaal: fucking hell, we hebben het helemaal tot Hollywood gemaakt!"
Nieuwe film in de pijplijnA Single Life vertelt over een vrouw die ontdekt dat zij dankzij een mysterieuze plaat door haar eigen leven kan reizen. Het is voor het eerst in veertien jaar dat Nederland kans maakte op een Oscar voor beste animatiefilm.
Roggeveen, Oprins en Blaauw studeerden samen af aan de Design Academy in Eindhoven. Ze werken alweer aan een nieuwe animatiefilm over een imaginair vriendje, laat Roggeveen weten.
De nieuwe film komt naar verwachting in augustus of september uit en gaat acht minuten duren. Dat is langer dan hun twee minuten durende film die in de race was voor een Oscar en die gaat over een reis door het leven na het opzetten van een mysterieuze vinyl single.
Netwerk opbouwenDankzij de Oscaruitreiking leerde het trip 'heel veel mensen kennen'. Het drietal verwacht dan ook later opnieuw op het podium te staan. "Wat we doen met z'n drieën willen we over de wereld verspreiden. Dit is een hele goeie eerste stap."[YouTube:https://www.youtube.com/watch?v=Ab4pN7vbMMM]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.