Zuivering afvalwater zorgt voor lucht van rotte eieren boven Son en deel van Eindhoven

8 september 2014 om 15:48 • Aangepast 21 november 2020 om 22:39
nl
De doordringende rioollucht die sinds zondagavond boven bedrijventerrein Ekkersrijt en het Eindhovense stadsdeel Woensel hangt, is afkomstig van de afvalwaterzuivering bij het bedrijf Ecoflow. Werknemers van het bedrijf mogen voorlopig niet in de buurt van het zuiveringsbassin komen.
Profielfoto van
Geschreven door

Dat meldt een woordvoerder van de provincie Noord-Brabant maandag. De Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant onderzocht de hele dag waar de stank vandaan kwam. Bij de dienst zijn meerdere klachten binnengekomen.
Bij het bedrijf Ecoflow wordt op grote schaal afvalwater uit de industrie gezuiverd. Dat is een biologisch proces waarbij bacteriën worden toegevoegd aan afvalwater. Door nog onbekende oorzaak is daarbij zondagavond waterstofsulfide vrijgekomen, wat ruikt als 'rotte eierenlucht'.
'Stanklucht is niet gevaarlijk'Volgens provinciewoordvoerder Jean-Louis Kop is de lucht niet gevaarlijk voor de gezondheid. "Alleen als iemand de lucht in grote concentraties dicht bij het bassin inademt, kan die schadelijk zijn," zegt Kop. "Daarom is het Ecoflow-terrein inmiddels volledig afgesloten en mogen werknemers van het bedrijf voorlopig niet in de buurt van het bassin komen."

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.