Eerste Chinooks van vliegbasis Gilze-Rijen naar Mali

8 september 2014 om 19:54
nl
Op vliegbasis Gilze-Rijen worden op zijn vroegst maandagavond laat de eerste Chinooks van het Defensie Helikopter Commando in een Antonov 124-transportvliegtuig geladen. De helikopters worden ingezet voor de VN-vredesmissie in Mali. Het enorme vliegtuig vertrekt dinsdag naar de hoofdstad Bamako.
Geschreven door

Een militair assemblageteam bouwt in Mali de Chinooks weer op. Zodra dat is gebeurd, vliegen de helikopters vanaf Bamako naar Kamp Castor in Gao waar zij gestationeerd worden. De helikopters worden ingezet voor het transport van eenheden en het uitvoeren van medische evacuaties. Ook kunnen met de Chinooks wapens, materieel, proviand en andere voorraden vervoerd worden.
Burgemeester Ballingsweg afgeslotenVanwege de komst van de Antonov wordt de Burgemeester Ballingsweg uit veiligheidsoverwegingen afgesloten. Dit gebeurt een paar uur voor de aankomst en het vertrek van het zware luchttransport. Het toestel wordt maandagavond laat verwacht. Het is de bedoeling om dinsdagmorgen de eerste Chinooks naar Mali te brengen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.