Video

Onderzoek naar vrijlating verwarde Eindhovenaar na dood ijzerhandelaar in Den Bosch

8 september 2014 om 11:55
nl
GGZ-instelling Reinier van Arkel gaat onderzoeken of het zorgvuldig is geweest bij de vrijlating van een 23-jarige verwarde Eindhovenaar. Vorige week werd de man bij zijn ouders opgepakt na een flinke ruzie. Nadat een GGZ-medewerker hem had beoordeeld, werd hij donderdagavond weer vrijgelaten. De volgende morgen werd hij in een invalidewagen aangehouden op de A2. De wagen was van een Bossche ijzerhandelaar die dood is gevonden in rivier de Aa.
Geschreven door

De politie verdenkt de Eindhovenaar van betrokkenheid bij de dood van de oudijzerhandelaar. Zijn lichaam werd vrijdagochtend gevonden in het water bij de Citadellaan in Den Bosch. Onder welke omstandigheden het lichaam in het water is gekomen, is nog onduidelijk.
Buurtbewoner suggereren dat de eigenaar van de oudijzerhandel donderdagavond werd beroofd en in het water is gegooid.
Bedreiging met een ijzeren staafDe politie had vrijdag de handen vol aan de agressieve Eindhovenaar op de A2 bij Boxtel. Hij negeerde een stopteken en reed gewoon door met het invalidewagentje. Toen agenten het autootje klemreden tegen de vangrail, gaf de man zich niet gewonnen. Hij bedreigde hen met een ijzeren staaf en bleef in de wagen zitten.
Pas nadat hij aan handen en voeten was geboeid, kon hij uit de auto worden gehaald.
Verband dode ijzerhandelaar en Eindhovenaar eerst aantonenReinier van Arkel wil nog niet vooruitlopen op het politie-onderzoek. "Wij willen eerst afwachten of er werkelijk een verband bestaat tussen de Eindhovenaar en de gewelddadige dood van de ijzerhandelaar. Ondertussen bekijken wij of alle procedures die bij crisisopvang nodig zijn ook zijn opgevolgd", zegt een woordvoerder van de GGZ-instelling. Ook is er een melding gedaan bij de inspectie voor de Gezondheidszorg.
Zoon slachtofferDe zoon van de ijzerhandelaar volgt alle berichtgeving op de voet. "Ik weet niet meer dan dat mijn vader dood in het water is gevonden. Ik kan er dus verder weinig op zeggen", reageert hij. Johan van Erp van de Bossche IJzer en Metaalhandel kende de handelaar als een vriendelijke man. `Hij kwam hier geregeld om ijzer in te leveren. Hij deed dat al een paar jaar. Het was een oudere man van begin 70 die met ijzer inzamelen wat bijverdiende.`

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.