Pas op! Opnieuw wielbouten van auto losgedraaid in Deurne - Omroep Brabant

Pas op! Opnieuw wielbouten van auto losgedraaid in Deurne

8 september 2014 om 12:32 • Aangepast 21 november 2020 om 22:39
nl
In Deurne zijn de afgelopen tijd opnieuw wielbouten van een auto losgedraaid. Dit meldt wijkagent Gerrit van Zanten maandagochtend via Twitter. De ‘wielboutdraaier’ heeft volgens de wijkagent in Deurne in elk geval toegeslagen in de Limburgstraat.
Profielfoto van
Geschreven door

Het is niet voor het eerst dat de politie in Deurne waarschuwt voor deze levensgevaarlijke activiteit. Ook vorig jaar werden wielbouten van verschillende geparkeerde auto’s in het dorp losgedraaid. Toen ging het om zeker tien tot vijftien auto’s. In deze zaak is nooit iemand aangehouden.
Zeker twintig aangiftesIn totaal is er volgens een woordvoerder van de politie sinds september vorig jaar meer dan twintig keer aangifte gedaan van dit soort praktijken. In de aangifte komt dan poging tot doodslag te staan, want volgens de woordvoerder gaat het hier echt om 'levensgevaarlijke praktijken'.
De politie noemde de zaak vorig jaar al uniek. De gedupeerden auto-eigenaren hadden in eerste instantie niet in de gaten dat de wielbouten van hun auto los zaten. Volgens een van de gedupeerden leek het alsof hij een lekke band had. Pas toen hij goed keek, zag hij dat er een aantal wielbouten ontbrak.
Volledig willekeurigRecent heeft de 'wielboutdraaier' in elk geval één keer toegeslagen tussen 30 augustus en 3 september. Ook in februari, maart en mei dit jaar kwamen er bij de politie aangiften binnen. Volgens de woordvoerder slaat de 'wielboutdraaier' volledig willekeurig toe in heel Deurne.
De politie roept iedereen in het dorp daarom op het te melden wanneer ze iets verdachts zien op straat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.