Infectie verkleint kans op rentree Jeffrey Herlings in WK-strijd

8 september 2014 om 13:33 • Aangepast 21 november 2020 om 22:39
nl
Motorcrosser Jeffrey Herlings uit Elsendorp heeft door een infectie een terugslag gekregen in het herstel van zijn beenbreuk. Daardoor lijkt de kans alleen maar kleiner geworden dat hij zondag in de laatste Grand Prix van dit seizoen zijn wereldtitel kan verdedigen. De beslissing daarover valt waarschijnlijk woensdag pas.
Profielfoto van
Geschreven door

De infectie is vermoedelijk veroorzaakt door de aanwezigheid van metaal in zijn gebroken bovenbeen. De wereldkampioen uit Elsendorp liep daardoor een nog grotere conditionele achterstand op. Het is ook nog onduidelijk of de breuk voldoende is hersteld om zondag al aan de start te verschijnen. Deelname aan de Grand Prix in Mexico is daardoor een race tegen de klok geworden.
Herlings werkte de afgelopen weken keihard aan zijn herstel nadat hij in juli bij een liefdadigheidsevenement in België van de motor viel en zijn bovenbeen brak. Bij de operatie die volgde, werd een pin in zijn been gebracht om het bot sneller aan elkaar te laten groeien.
Voorsprong 23 puntenMet nog één Grand Prix te gaan in het wereldkampioenschap heeft Herlings een voorsprong van 23 punten op zijn Franse teamgenoot Jordi Tixier. In de laatste twee manches in Mexico zijn in totaal nog vijftig punten te verdienen.
Herlings zelf is niet bereikbaar voor commentaar. Via Twitter liet hij zich dit weekend cryptisch uit over zijn mogelijke deelname aan de laatste Grand Prix.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.