Kermis Den Bosch klinkt als drilboor, 'geluid is na vijf minuten al schadelijk'

8 september 2014 om 14:23
nl
'Alweer een winnaarrr!' en 'Heeeere we go! Go! Go!' De kermis in Den Bosch is inmiddels voorbij en daar zullen sommige omwonenden heel blij mee zijn: Van Boxtel Hoorwinkels heeft gemeten dat de geluidssterkte tijdens de kermis vergelijkbaar was met die van een drilboor.
Geschreven door

Het Brabants familiebedrijf voerde de metingen uit op een van de kermisdagen. Het grootste verschil in decibellen werd gemeten op de Markt. Daar bracht de Breakdance de totale geluidssterkte op het niveau van een straaljager op zeshonderd meter hoogte.
'Pas op lawaaidoofheid'De arbo-grens van tachtig decibel werd bij verschillende attracties overschreden, concludeerde de hoorspecialist. Van Boxtel wil met de metingen waarschuwen voor lawaaidoofheid. "Het geluid van de Breakdance is na vijf minuten al heel schadelijk", meent directeur Frans Story van Van Boxtel Hoorwinkels.
Het minst luidruchtig was de draaimolen op de Kerkstraat. De kermisattractie was wat geluid betreft vergelijkbaar met een koffiemolen.[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=bwpiPVy2GDw]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.