Van Gogh Experience in Etten-Leur wordt uitgebreid met raadskerk

8 september 2014 om 15:20
nl
De raadskerk aan het Raadhuisplein in Etten-Leur wordt onderdeel van de nieuwe Van Gogh Experience. De vader van Vincent van Gogh was als predikant werkzaam in deze kerk.
Geschreven door

Nu is er in Etten-Leur slechts een bescheiden informatiecentrum over Van Gogh, in het oude kostershuis. De kerk wordt daar nu bij betrokken. Bezoekers moeten zo de nauwe band van Van Gogh met Etten-Leur zelf kunnen beleven. Wat er precies in de kerk gaat komen, wil voorzitter Lex Besselink van de Stichting Vincent van Gogh Etten-Leur nog niet zeggen. "We gaan dit stukje bij beetje ontsluieren."
Volgens kenners 'kantelde' Van Goghs leven in Etten-Leur. Van Gogh oefende in Etten met het tekenen van het Ettense volk en het Brabantse landschap, hij werd er voor het eerst verliefd en maakte daar de keuze om kunstschilder te worden.
RaadzaalDe raadskerk wordt voor de Van Gogh Experience opnieuw ingericht maar het imposante gebouw blijft, net als nu, ook in gebruik als raadzaal.
De Stichting Vincent van Gogh Etten-Leur richt zich specifiek op de Ettense periode van de beroemde schilder. Ook de raadskerk gaat stilstaan bij die periode. Het is de bedoeling dat de bezoekersaantallen een boost krijgen door de kerk bij het informatiecentrum te betrekken.
'Van Gogh leeft'De Van Gogh Experience wordt vrijdag 19 december officieel geopend. De publieksopening vindt in mei 2015 plaats, tijdens de jaarlijkse kunstmanifestatie ‘Van Gogh leeft’.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.