Willem van Hanegem: 'Memphis Depay voelt zich een ventje'

8 september 2014 om 16:54
nl
Willem van Hanegem ergert zich aan het gedrag van PSV'er Memphis Depay. In zijn wekelijke column in het AD zegt de oud-profvoetballer: "Sinds hij terug is in Nederland, voelt hij zich een ventje."
Geschreven door

"Ik zie hem steeds op de grond liggen, zeuren tegen de scheidsrechter, verbouwereerd kijken en zo. Dat komt doordat Van Gaal uit zijn buurt is. Dan moet je uitkijken dat de gemakzucht toeslaat", aldus De Kromme.
Op het WK maakte Depay grote indruk onder het bewind van bondscoach Louis van Gaal. Van Hanegem: "Louis zat tijdens het WK natuurlijk heel kort op hem."
Nieuw contract in EindhovenDe PSV'er maakte op de mondiale eindronde twee doelpunten en wordt sindsdien aan diverse Europese topclubs gelinkt. De speler koos er echter voor, voorlopig, in Eindhoven te blijven en verlengde zijn contract.
Van Hanegem deelt het positivisme rond de ontwikkeling van Depay niet. "In Brazilië speelde Depay een paar aardige wedstrijden, maar niet eens heel bijzonder hoor."
Depay met Oranje in TsjechiëDe PSV'er is momenteel met Oranje, dat inmiddels door Guus Hiddink wordt geleid, in voorbereiding op de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Tsjechië.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.