Henk Krol over terugkeer als Kamerlid: 'Ik kreeg maar drie uur om erover na te denken'

8 september 2014 om 18:08
nl
"Ik wilde er graag een weekend over nadenken, maar kreeg maar drie uur", zegt Henk Krol uit Eindhoven over zijn tijdelijke terugkeer als Tweede-Kamerlid voor 50Plus. Het bestuur van de 50Plus-partij koos unaniem voor Henk Krol als vervanger voor Martine Baay-Timmerman, die om gezondheidsredenen enige tijd stopt.
Geschreven door

"Ik vertrok vrijdagmorgen om elf uur uit Brabant en om twee uur 's middags werd ik voor het blok gezet", vertelt Krol.
Niet van onbesproken gedragHenk Krol is niet van onbesproken gedrag. Zijn geloofwaardigheid stond eerder op het spel nadat duidelijk werd dat hij als hoofdredacteur van de Gay Krant niet altijd de pensioenen van zijn medewerkers betaalde.
Op dit moment hangt er nog een claim van de Belastingdienst van twee ton boven het hoofd van Krol. Ook deze claim heeft te maken met zijn financieel beleid in de GayKrant-periode.
'Succes maakt mensen bang'"Succes maakt sommige mensen bang. Dan worden verhalen uit het verleden, die niet of slechts deels kloppen, op straat gegooid in de hoop je onderuit te halen. Maar niemand had kritiek op de wijze waarop ik gewerkt heb in de Tweede Kamer", aldus de Eindhovenaar.
Krol heeft in ieder geval heel veel zin in zijn nieuwe avontuur als Kamerlid. Hij gaat zich vooral weer opwerpen als voorvechter voor de ouderen. "Ik word kwaad en kook van binnen nu Prinsjesdag er weer aankomt. Ik wil graag knokken voor mijn doelgroep", aldus de Eindhovenaar. We gaan de ouderen en pensioenen weer op de kaart zetten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.