Video

Zwembad Het Run Drunen krijgt ‘nee’ van gemeente en sluit per direct: 'Tranen in mijn ogen'

8 september 2014 om 19:04
nl
Slechts tien minuten duurde het laatste gesprek waarop exploitanten Eddy Fukkink en Leo Peijnenburg van zwembad Het Run in Drunen alle hoop hadden gevestigd. De twee spraken nog één keer met de gemeente over eventuele financiële hulp voor hun noodlijdende zwembad. 'Nee' was het antwoord van de wethouder.
Geschreven door

"Na tien minuten ben ik met de tranen in mijn ogen weggelopen. We zijn gewoon afgescheept met een 'nee'. Ik begrijp niet waar ze mee bezig zijn", zegt een aangeslagen Eddy Fukkink maandag.
VoorwaardenWethouder Van Bokhoven durft steun volgens Fukkink niet aan omdat dat eerder gestelde voorwaarden zou schenden. Fukkink en Peijnenburg namen het zwembad begin 2013 over. De gemeente wilde van de exploitatie af omdat het zwembad 300.000 euro verlies per jaar leed. Dat wisten de exploitanten terug te dringen tot 50.000 euro. Een enorme besparing, maar niet genoeg.
Als de gemeente nu steun zou geven, zouden anderen die destijds geïnteresseerd waren in de exploitatie, een schadeclaim kunnen indienen, meent de wethouder.
'Alles voor gegeven'Fukkink is kritisch over de starre opstelling van de wethouder: "De curator zal het nu moeten verkopen, dan blijft er een restschuld over plus curatorkosten en bovendien is de gemeenschap het zwembad kwijt. Dat is allemaal veel duurder, maar dat lijkt ze niet te interesseren."
"Het is heel droevig. Ik ben hiervoor met mijn winkel gestopt en wij hebben er echt iets moois van gemaakt in dat jaar. Kom maar kijken, het ligt er allemaal heel netjes bij. En nu moet ik iedereen ontslaan. Het doet me heel wat."
Per direct dichtZwembad Het Run aan de Sportlaan sluit per direct. Fukkink wil geen personeel inzetten als hij weet dat hij die niet meer kan betalen. "Nu is het wachten op het faillissement."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.