Proces om liquidatie Hans van Geenen uit Oss op A73 hoeft niet over, bepaalt Hoge Raad

9 september 2014 om 12:00
nl
Het proces tegen de twee mannen die waren vrijgesproken van de liquidatie van Hans van Geenen uit Oss op de snelweg A73, hoeft niet opnieuw te worden gedaan. De Hoge Raad in Den Haag heeft dit bepaald.
Geschreven door

De twee mannen om wie het gaat zijn Toon Reuvers uit Lith en zijn oom Martien uit Oijen. Ze werden in juli 2010 bij de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot 23 en twintig jaar.
Vrij door gebrek aan bewijsHet Hof sprak hen op 18 september 2012 wegens gebrek aan bewijs vrij van moord en poging tot moord. Justitie ging hiertegen in cassatie.
De Hoge Raad vindt dat het gerechtshof terecht heeft geoordeeld dat er onvoldoende bewijs tegen de verdachten. Het beroep van het Openbaar Ministerie is daarmee verworpen.
Onder vuurVan Geenen werd zes jaar geleden, in de nacht van 10 september 2008, onder vuur genomen. Hij zat met een andere man, Olav van Fulpen uit Oss, in een auto toen vanuit een andere wagen op hen werd geschoten.
De beschieting vond plaats tijdens een kilometerslange achtervolging tussen Venlo en Nijmegen. Beide inzittenden werden bij de schietpartij geraakt. Hans van Geenen overleed, zijn stadgenoot raakte gewond.
Betrokken bij hennepkweekTijdens het onderzoek naar de ‘snelwegmoord’ werd snel duidelijk dat het latere slachtoffer actief was in de Osse hennepscene. Hier zou dan ook de reden liggen voor zijn liquidatie.
In verband met het misdrijf viel de politie huizen en een woonwagenkamp in Lith binnen. Er werden vijf verdachten opgepakt, van wie er drie in de loop van het onderzoek werden vrijgelaten.
De twee mannen die vast bleven zitten, waren Teun en Martien Reuvers. Het Hof in Arnhem legde hen wel straffen op voor hun betrokkenheid bij hennepkweek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.