Video

'Ik voel me een gek omdat ik erin getrapt ben', vertelt slachtoffer babbeltruc

8 september 2014 om 20:21
nl
Betsy de Jonge uit Bergen op Zoom was het slachtoffer van een babbeltruc. Onbekenden kwamen met een smoes binnen. Sieraden en geld werden gestolen, zonder dat ze het doorhad. Betsy vertelt hoe de dieven te werk gingen.
Geschreven door

De politie waarschuwt ervoor en je denkt dat het je niet overkomt. Toch gebeurt het. Ook Betsy van 77 jaar dacht dat het haar niet zou overkomen. “Ik voel me een gek omdat ik erin getrapt ben.”
Ze waren liefTwee vrouwen bellen aan en zeggen tegen haar vriend dat ze nieuw zijn in de buurt. En na even kletsen lopen ze naar Betsy, in de keuken, om zich voor te stellen. “Ze wilden kennis maken en vertelden dat ze een naai-atelier wilden openen.”
Het wordt  heel gezellig. Ze hebben een cake voor Betsy meegenomen. Ze blijven een half uur. “Ze waren erg lief. Ze zei dat ik mooi woon en een gezellig huis heb.”
Sieraden waren voor kinderenTerwijl de vrouwen Betsy afleiden, glipt een derde dader naar boven. Want een van de vrouwen heeft de voordeur op een kier laten staan. Betsy heeft er niets van gemerkt. Deze derde dader haalt de sieradenla leeg.
Achteraf vond Betsy het bezoekje wel wat vreemd.  De vrouwen vragen om een doekje want ze willen alles wat ze aangeraakt hebben schoonmaken. "Ze zeiden dat ze smetvrees hadden. "Sporen uitwissen zegt de politie later. En het wordt nog vreemder: ineens wil een van de twee een dansje doen. Met een heleboel herrie erbij. Betsy krijgt later van de politie te horen dat dit een signaal voor de dief boven was. Een signaal om te vertrekken.
'Nou heb ik niks'De volgende dag ontdekt ze pas dat de sieradenla leeg is. “Ik had veel in huis, want mijn moeder is pas overleden. Het zat allemaal mooi in doosjes.” En dan wordt ze emotioneel. “Het was voor mijn kinderen... Nou heb ik niks.”
Betsy heeft inmiddels maatregelen genomen: “Er zit een ketting op de deur. Ik doe niet meer open. Dat durf ik niet meer.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.