Video

Bourgondiër van het Jaar Erica Terpstra eet haar Bossche Bol met mes en vork

8 september 2014 om 20:26
nl
Erica Terpstra heeft nog niet alles onder de knie om een echte Bourgondiër te zijn. Zo at ze maandag geheel per ongeluk een Bossche Bol met mes en vork. Terwijl dat natuurlijk echt uit het handje moet. Maar de oud-politica en sportbestuurster hoopt toch een goede ambassadeur van de Bourgondische levensstijl te worden. Want dat houdt de titel Bourgondiër van het Jaar in.
Geschreven door

"Eigenlijk word je Bosschenaar. Het betekent dat ik door het hele land en de hele wereld Den Bosch ga promoten," zegt Terpstra. Voordat ze de onderscheiding ontving, werd ze toegezongen door Karin Bloemen.
'Geweldig compliment'Erica Terpstra is verguld met haar titel Bourgondiër van het Jaar. "Het is een geweldig compliment. Ik voel me zeer thuis in Bourgondisch Den Bosch en ben van plan om veel terug te komen."
Een bezoek aan de keuken van bakkerij Jan de Groot vond Terpstra heel bijzonder. "We probeerden achter het geheim van de Bossche Bol te komen, maar de bakker gaf het niet prijs." De titel Bourgondiër van het Jaar wordt ieder jaar vergeven door de organisatie van het culinaire evenement Bourgondisch 's-Hertogenbosch.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.