Peter Heerschop in Fontys Denk Groter Debat: 'De leraar in mij is groter dan de cabaretier'

11 september 2014 om 14:19
nl
Peter Heerschop was donderdag te gast in het vijftiende Fontys Denk Groter Debat. De cabaretier, columnist, voetballiefhebber en leraar, spreekt in het Parktheater in Eindhoven met ruim vijfhonderd studenten van Fontys Hogeschool Kind en Educatie.
Geschreven door

Peter Heerschop is bij het grote publiek vooral bekend om zijn grappen, maar zijn hart ligt toch echt voor een groot deel bij het onderwijs. “De leraar in mij is groter dan de cabaretier”, zo zegt hij zelf. “Die twee sluiten elkaar gelukkig niet uit. In het theater gebruik ik veel situaties uit het onderwijs.”
Gastspreker over onderwijsHeerschop treedt naast het podium dan ook veel op als gastspreker over het onderwijs en hij geeft sinds enige tijd ook weer zelf les op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Amsterdam. Daar leert hij aankomende studenten in tien lessen te ontdekken wat hun visie is op het vak.
Ook tijdens het Denk Groter Debat lag de nadruk, met een zaal vol aankomende leraren en leraressen, op onderwijs, maar er kwamen ook tal van andere onderwerpen aan bod.
Inspireren en motiverenFontys Hogescholen organiseert dit jaar voor de derde keer een reeks Denk Groter Debatten. ‘Collegetour-achtige’ ontmoetingen tussen studente en toppers uit de politiek, sport, het bedrijfsleven en entertainment. De presentatie is in handen van onderwijskundige Marcel van Herpen.
Het doel van de debatten is om studenten te inspireren en te motiveren door ze in contact te brengen met mensen die het in hun toekomstige werkveld ‘gemaakt’ hebben.
In de afgelopen jaren waren toppers als Theo Maassen, Ruud van Nistelrooij, Marlies Dekkers, Mart Smeets, André Kuipers en Emile Roemer te gast. In maart van dit jaar waren in Tilburg achtereenvolgens minister-president Mark Rutte en Guus Meeuwis te gast.
Omroep BrabantDe Denk Groter Debatten worden live uitgezonden via Fontys en daarna op Omroep Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.