Nog steeds stank boven Son en deel van Eindhoven: ‘Vannacht met koppijn wakker geworden’

9 september 2014 om 07:42 • Aangepast 21 november 2020 om 22:38
nl
Er komen dinsdagochtend opnieuw klachten binnen over de doordringende rioollucht die sinds zondagavond boven bedrijventerrein Ekkersrijt en het Eindhovense stadsdeel Woensel hangt. De stank is afkomstig van de afvalwaterzuivering bij het bedrijf Ecoflow, meldde een woordvoerder van de provincie Brabant maandag.
Profielfoto van
Geschreven door

Twee dagen later lijkt het probleem nog niet opgelost. De 'rotte eierenlucht' hangt nog steeds boven Son en een deel van Eindhoven. Gevaarlijk voor gezondheid is de lucht niet, maar er zijn een hoop mensen die last hebben van de stank. "Vannacht met koppijn wakker geworden", laat inwoner Aytekin Demirci weten. " Kom eens in actie."
De Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant onderzocht maandag waar de stank vandaan kwam. Bij de dienst zijn meerdere klachten binnengekomen. Bij Omroep Brabant komen dinsdag ook enkele klachten binnen. "Wederom hevige stankoverlast, zelfs erger dan gisteren", laat Jody Klootwijk ons weten. "Wat is er in vredesnaam aan de hand? Kan niet gezond zijn."

Rotte eierenluchtVolgens Klootwijk had de gemeente Eindhoven de inwoners 'best kunnen informeren' om de ramen en deuren gesloten te houden. Bij het bedrijf Ecoflow wordt op grote schaal afvalwater uit de industrie gezuiverd. Dat is een biologisch proces waarbij bacteriën worden toegevoegd aan afvalwater. Door nog onbekende oorzaak is daarbij zondagavond waterstofsulfide vrijgekomen, wat ruikt als 'rotte eierenlucht'.
Ook op sociale media regent het klachten. " Wat een putlucht", aldus Bianca Heidendaal. Ralf Mohnen vult aan: "Vreemd dat overheid burgers niet informeert over stank door rioollucht, dan kun je ramen eerder dicht doen." Lekker slapen gaat volgens Ton Lemmens niet gebeuren. "Ik ga dromen over avonturen in de waterzuiveringsinstallatie. Heerlijk die stank boven Eindhoven. Nog steeds."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.