Noorse gevangenen mogelijk naar Tilburg: 'Laat ze maar komen, dat is goed voor de stad'

9 september 2014 om 12:23
nl
Honderden Noorse criminelen zullen in Nederland hun straf uitzitten. Dat heeft staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) maandag aangekondigd. CDA-raadslid Marti de Brouwer ziet de komst van de Noren naar de Tilburg wel zitten. Na de Belgen kunnen we toch ook Noren in de Willem II gevangenis plaatsen?
Geschreven door

"Ik zie eigenlijk alleen maar voordelen", zegt CDA-raadslid Marti de Brouwer. "Vooral voor de werkgelegenheid in de Willem II gevangenis is het een groot pluspunt."
'Na 2015 toekomst onzeker'Het kabinet stelt cellen beschikbaar omdat hier leegstand is, terwijl Noorwegen een tekort heeft. "Tot 2016 zitten er vijfhonderd Belgen, daarna is de toekomst onzeker. Het zou toch mooi zijn als we nu al kunnen garanderen dat er vanaf dan een groot aantal Noorse gevangenen komt?", aldus De Brouwer.
Toch is de werkgelegenheid niet het enige voordeel volgens Marti de Brouwer. "Noorwegen ligt niet om de hoek. Als er familie en vrienden zijn die mensen in de Tilburgse gevangenis willen opzoeken, dan kunnen die niet zo maar even op en neer. Hoe mooi is het voor de Tilburgse horeca, dat al die mensen ook in de stad zullen bivakkeren."
Geen type BreivikDe Brouwer is niet bang voor overlast van de Noorse gevangenen. "Er komen geen gevangenen met een 'vluchtrisico of maatschappelijk risico'. Er komt dus geen type Anders Breivik naar Tilburg. Verder zullen de Noren niet naar buiten gaan voor verlof. Zoals ik het zie zullen de Tilburgers er geen last van hebben."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.