Brabant scoort slecht in Koffie Top 100: hoogste notering 21

9 september 2014 om 14:33
nl
De lekkerste koffie van Nederland wordt in Dordrecht geschonken. Dat blijkt uit de jaarlijkse Koffie top 100 van horecablad Misset. Provinciewinnaar in Brabant is Coffeelovers Van Piere in Eindhoven, die landelijk niet verder komt dan plaats 21.
Geschreven door

Brabant heeft niet alleen een schamele hoogste notering, maar is als grote provincie met zes koffiebars ook slecht vertegenwoordigd in de Koffie Top 100. Ook andere provincies buiten de Randstad scoren slecht.
Lekkerste koffie in Dordrecht De lekkerste koffie van Nederland wordt volgens Misset geschonken bij Coffeelicious in Dordrecht. De opmars van deze koffie- en taartenbar is opmerkelijk. Het bedrijf bestaat amper twee jaar.
De Brabantse winnaar, Coffeelovers Van Piere, is de Eindhovense vestiging van een van oorsprong Maastrichtse keten van koffiebars. Volgens het juryrapport "is het goed toeven in deze prachtige koffiebar. Er wordt een uitstekende lungo geserveerd die een tikje aan de hete kant is. Maar de smaak is mooi in balans, met een fris zuurtje en zoetige afdronk." De espresso krijgt zelfs het predicaat ‘een traktatie’.
Randstad oververtegenwoordigdNoord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht zijn samen goed voor ruim de helft van de lijst inclusief de winnaar. Verder vallen de zeventien adressen in Amsterdam op.
De koffie is op basis van publieksnominaties beoordeeld door een deskundige jury. "Naast de koffie, ambiance en service hebben we extra gelet op hygiëne en de plek die de koffie heeft in de zaak", zegt juryvoorzitter Joost Leopold.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.