Rotte eierenstank boven Son en deel Eindhoven moet binnen 24 uur voorbij zijn

9 september 2014 om 15:55
nl
Het bedrijf Ecoflow in Son zegt dat er binnen 24 uur een einde komt aan de stank van rotte eieren. Het bedrijf werkt met man en macht om de kwaliteit van het stinkende afvalwater te verbeteren. Dinsdagavond leek de oplossing nog niet in zicht.
Geschreven door

Bij Ecoflow wordt afvalwater van bedrijven gezuiverd. Bij de zuivering van water is zondag waterstofsulfide vrij gekomen, wat de stank veroorzaakt. “We zijn druk bezig om de kwaliteit van het water te verbeteren, in theorie had de stank al gestopt moeten zijn”, zegt directeur Arjen van Haaften.
Ecoflow probeert dinsdag de lucht te stoppen door een mix van chemicaliën in het water te stoppen. Rond tien uur dinsdagavond laat het bedrijf weten dat het maar niet lukt een goede mix samen te stellen.
Driehonderd vrachtwagensAls de stank niet snel verdwijnt, dan treedt plan B in werking, zegt Van Haaften: “Dan moet er 3000 kuub water weggehaald worden. Daar heb je dan driehonderd vrachtwagens voor nodig”.
Omdat het inademen van grote hoeveelheden dicht bij de bron schadelijk kan zijn, is het terrein van het bedrijf Ecoflow afgesloten.
Veel klachtenDe rotte eierenlucht die boven Son en een deel van Eindhoven hangt, zorgt voor veel klachten. "Vannacht met koppijn wakker geworden, kom eens in actie!", liet een inwoner van Eindhoven weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.