Thebe laat handtekeningen onder nieuwe arbeidscontracten ongedaan maken

9 september 2014 om 16:39
nl
Thuiszorgorganisatie Thebe laat handtekeningen onder de nieuwe arbeidscontracten ongedaan maken, als de werknemer dat wil. Hiermee is een kort geding voorlopig van de baan.
Geschreven door

Begin juli werd bekend dat Thebe de functie van thuishulp schrapt per 1 januari 2015. Werknemers zouden huishulpen worden. Dat is hetzelfde werk, maar voor een lager loon.
'Eerste stap gezet'Het Advocatencollectief Tilburg spande namens zo'n honderd thuishulpmedewerkers een kort geding aan. De thuishulpen zouden onder 'valse' voorwendselen het nieuwe arbeidscontract hebben getekend. Ze wisten niet waar ze mee akkoord gingen. Door de toezegging van Thebe gaat de rechtszaak niet door. Advocaat Joyce Matthijssen: "Er zijn natuurlijk nog dingen te wensen, maar de eerste stap is gezet."
Thebe heeft ook toegezegd dat ze haar werknemers nog een keer en beter gaat informeren over hun nieuwe positie. Omdat werknemers nog steeds ontslagen dreigen te worden, gaan Advocatencollectief Tilburg en het SP-acticomité Thebe door met hun acties.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.