Vrouw vindt dobbelsteenslang in tuin Geldrop: 'Wellicht meegereisd na vakantie in Bali’

9 september 2014 om 17:33
nl
Een bewoonster van de Sluisstaat in Geldrop heeft zondag een dobbelsteenslang in haar tuin gevonden. Vrijwilligers van de Dierenbescherming hebben de slang opgehaald. Zij vermoeden dat de slang in de bagage van de vrouw is meegereisd nadat ze in augustus terugkwam van een vakantie in Bali.
Geschreven door

De vondst van een dobbelsteenslang in Nederland is volgens de dierenbescherming erg ongewoon. Nederland behoort niet tot het leefgebied van de slang. Bovendien worden dobbelsteenslangen zelden gehouden als huisdieren in bijvoorbeeld terraria.
Meegereisd met de bagage"We kunnen het niet met zekerheid zeggen, maar we hebben een sterk vermoeden dat het dier is meegereisd via de bagage”, zo vertelt een medewerker van de Dierenbescherming dinsdag aan Omroep Brabant.
De vrouw kwam in augustus terug van een reis in Bali. "Mogelijk heeft de slang haar tijdens de terugreis onbedoeld vergezeld in haar koffer. Toen ze thuiskwam, kan de slang uit de koffer geglipt zijn", aldus de Dierenbescherming.
Wurgslang De gevonden dobbelsteenslang is bruin met donkere vlekken en is ongeveer een halve meter lang. Het dier is niet gevaarlijk voor mensen, in tegenstelling tot de cobra die onlangs flinke onrust veroorzaakte in Made. Dobbelsteenslangen leven vooral in het water en eten kleine vissen.
Overigens komen er ook dobbelsteenslangen voor in Europa, onder andere in Frankrijk, Duitsland en Zwitserland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.