Drentse stalker maakte tien Brabantse slachtoffers: ‘Ze is gestoord, ik heb totaal geen rust meer'

9 september 2014 om 16:39
nl
Een 29-jarige vrouw uit het Drentse Valthermond heeft in de regio Breda tien mensen soms jarenlang ernstig bedreigd en lastig gevallen via Facebook, sms en telefoon. De stalker moet op 18 september voor de politierechter verschijnen. ‘Dat wijf maakt me helemaal gek. Ik heb totaal geen rust meer.’
Geschreven door

De zaak kwam aan het rollen na een uitzending van het SBS6-programma Gestalkt.
De verdachte wordt beschuldigd van tien gevallen van ‘belaging’ (stalking). Acht van de tien slachtoffers komen uit Breda, de andere twee uit Prinsenbeek en Etten-Leur. De terreur vond plaats tussen augustus 2012 en februari 2014, aldus justitie.
GestalktUit de tenlastelegging van justitie en de uitzending van Gestalkt is op te maken hoe de Drentse verdachte haar slachtoffers bestookte via diverse Facebookpagina’s. Zo dreigde ze van meerdere slachtoffers het kind te ontvoeren.
'Zorg jy maar dat je je kind niet alleen buiten laat, wand wij hebben nu een foto van hem dus als je zo doorgaat heb je een feesie', schreef de verdachte letterlijk aan een van haar slachtoffers. 'En binnen kort hebben wij hem.'
'Gestoord'Ook zou de 29-jarige verdachte met zeker drie van haar slachtoffers een contactverbod hebben verbroken.
“Sinds ze mijn mobiele nummer heeft achterhaald, valt ze me elke dag lastig”, zo zegt een van de slachtoffers tegen Omroep Brabant. “Ik heb totaal geen rust meer. Het voelt alsof ze m’n leven heeft overgenomen. Ik krijg vaak te horen dat ik dan maar een ander telefoonnummer moet nemen, maar dan verander ik mijn leven voor haar. Dat vertik ik. Dat wijf is gestoord en maakt me helemaal gek.”
De advocaat van de verdachte wilde dinsdag niet op de zaak reageren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.