Racende advocaat Kim Troeijen uit Boxtel: ‘De afwisseling en het contrast, dat vind ik prettig’

9 september 2014 om 17:52
nl
Kim Troeijen uit Boxtel is een vrouw met pit. Doordeweeks staat ze in de rechtbank als advocaat. In de weekenden is ze als autocoureur op de circuits te vinden. Als een van de weinige vrouwen komt ze uit in de ‘Supercar Challenge’.
Geschreven door

De advocate in civielrecht is pas sinds een paar jaar actief in de racewereld, maar toch kwam het niet als een verrassing. ‘Mijn vader heeft zelf geracet waardoor we veel weekenden doorbrachten op de circuits."
"De afgelopen jaren heeft hij een team opgezet waar een plek vrijkwam. Toen ben ik het gaan proberen, de appel viel dus niet ver van de boom', aldus Kim Troeijen.
BeginnersklasseToch is de Supercar Challenge geen beginnersklasse. ‘In het begin was het aanpoten, ik heb mijn licentie gehaald en ben gewoon begonnen. Maar in 2012 werd ik bijvoorbeeld derde in mijn klasse, daar ben ik heel trots op’, zegt Kim.
Tonnie Troeijen, de vader van Kim is trots op zijn dochter. "Deze klasse is de mooiste die er is, maar normaal gesproken kom je er op zo’n late leeftijd niet meer in. Maar wij hebben geredeneerd dat zolang het voor het plezier is, is het goed. En het gaat ook erg goed.’
Groot contrastHet contrast tussen Kims werk in de rechtbank en de racesport is groot. "Ik vind dat contrast erg prettig, ik kan me in het weekend echt uitleven op de baan."
Daarnaast blijft het racen voor de advocate echt een hobby. "Ik ben te laat begonnen, en weet ook niet of ik de aanleg heb om door te kunnen stromen naar bijvoorbeeld de Formule 1. Ik zal altijd blijven racen, al is het voor het plezier tegen mijn vader.’
Het Omroep Brabant-programma Onder Ons volgde Kim Troeijen tijdens een van haar races op Spa Francorchamps en sprak haar uitgebreid in de rechtbank van Den Bosch.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.