Gemeente ontruimt illegaal tentenkamp Eindhoven nog even niet

9 september 2014 om 19:01
nl
De gemeente Eindhoven stelt de ontruiming van het illegale tentenkamp aan de Kennedylaan nog even uit. Advocaat Peter van de Laar heeft maandag bij de gemeente een bezwaarschrift ingediend tegen de ontruiming, de gemeente wil eerst de uitspraak van de voorzieningenrechter afwachten.
Geschreven door

De bewoners zijn door de gemeente Eindhoven eerder per brief gesommeerd om uiterlijk woensdag om twee uur 's middags hun tentenkamp te verlaten. Als ze zelf niet willen vertrekken, dreigde de gemeente het kampement op hun kosten op te ruimen.
'Onvoldoende belangenafweging'In het bezwaarschrift tegen de ontruiming stelt Van de Laar dat de termijn waarop de gemeente bestuursdwang tegen de bewoners van het tentenkamp wil toepassen, veel te kort is. Ook plaatst hij vraagtekens bij de belangenafweging.
Mr. Van de Laar wijst er op dat de bewoners van het tentenkamp overal buiten vallen en dus geen alternatief hebben. Ook vindt hij dat de gemeente Eindhoven hun dat alternatief niet geboden heeft. De gemeente heeft gefaald in de zorg voor deze mensen, aldus de raadsman.
Het groepje daklozen woont ruim twee maanden in het kamp, verborgen tussen de bosjes vlakbij het ziekenhuis. Volgens bewoners 'passen ze niet in het systeem', waardoor ze in tenten wonen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.