Novadic-Kentron: steeds meer 55-plussers grijpen naar de fles

9 september 2014 om 20:34
nl
Verslavingszorginstelling Novadic-Kentron heeft er een nieuwe probleemgroep bij. Het aantal mensen van 55 jaar en ouder dat in aanraking komt met deze provinciale organisatie is in drie jaar met een kwart gestegen.
Geschreven door

Volgens manager Peter Nelissen gaat het niet om vrouwen en mannen, die met financiële problemen kampen. Zijn cliënten hebben het juist heel goed, zijn rijk en vinden het normaal om geregeld alcohol te drinken.
'Preventie helpt'Hij denkt dat Novadic ook deze verslaafden met preventieve maatregelen kan helpen. Dit heeft volgens Nelissen ook gewerkt bij jongeren van wie eerder deze week bekend werd dat ze op steeds latere leeftijd gaan drinken.
Nelissen is manager van RoderConsult, een onderdeel van Novadic. Hij beaamt dat kinderen nu eigenlijk het goede voorbeeld geven. Het valt volgens hem niet altijd mee om die bewuste 55-plussers te helpen. "Dat is erg lastig, vaak gaat het om mensen die al jaren drinken."
Op tijd problemen signalerenToch is hij ervan overtuigd dat ook bij hen preventieve maatregelen zullen werken. "Het blijft belangrijk ook bij deze groep mensen de problemen te signaleren voordat het te laat is. Maar", voegt Nelissen er aan toe, "dan moet er van gemeenten of andere instellingen wel geld beschikbaar worden gesteld."
Nelissen benadrukt dat het in een vroeg stadium aanpakken van alcoholmisbruik zijn vruchten afwerpt. "Want je ziet het aan 'de jeugd'. Echt, door preventie zijn ze minder jong gaan drinken."                                                                                    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.