Nieuwe iPhones zorgen voor kleine opleving aandelen leverancier NXP Eindhoven

9 september 2014 om 23:29
Het aandeel NXP vlak na de aankondiging (bron: Yahoo)
Het aandeel NXP vlak na de aankondiging (bron: Yahoo)
De aankondigingen van nieuwe Apple-producten hebben dinsdagavond voor een kleine opleving gezorgd van de aandelen van NXP. De Eindhovense fabrikant gaat computerchips leveren voor de nieuwe iPhones van Apple.

Die chips maken het mogelijk om contactloos te betalen met de iPhone, via zogeheten near field communication (nfc).  Apple introduceerde dinsdag nieuwe iPhones met grotere schermen, een smartwatch en eigen betaaldienst Apple Pay.
Einde van portemonneeBij die betaaldienst komt de chip van NXP om de hoek kijken. Apple Pay kan al worden gebruikt bij onder meer de fastfoodrestaurants van McDonald's en Subway en winkelketen Target. Het contactloos betalen zorgt wat betreft Apple voor het einde van de traditionele portemonnee.
De betaaldienst werd de afgelopen weken al voorspeld door kenners. Daardoor was er dinsdag geen sprake van een uitbundige reactie van beleggers. Wel schoot het aandeel NXP op de Nasdaq een paar procenten omhoog, dat corrigeerde zich later die avond weer. In het laatste handelsuur op Wall Street stond het aandeel Apple een half procent in de plus.

Wachten op privacy instellingen...