Crisisdienst wist van achtergrond man die mogelijk betrokken is bij dood Lowie van Lent

10 september 2014 om 08:19
nl
De Crisisdienst van de Reinier van Arkel Groep heeft donderdagnacht contact gehad met de GGZ Eindhoven en informatie uitgewisseld over de Eindhovenaar (23), die mogelijk betrokken is bij de dood van Lowie van Lent uit Den Bosch. Dat heeft de organisatie laten weten aan het Brabants Dagblad.
Geschreven door

Nadat de medewerker van de Crisisdienst vorige week in de nacht van donderdag op vrijdag gesproken had met de GGZ Eindhoven over het verleden van de Eindhovenaar, heeft de politie hem even later laten gaan.
Lowie van Lent dood gevondenNiet veel later werd het dode lichaam van ijzerhandelaar Lowie van Lent gevonden in de Aa. Rond die tijd werd de verdachte Eindhovenaar verward en agressief aangetroffen in een 25-kilometerauto van het slachtoffer op de A2.
Vorige week donderdag werd de verdachte opgepakt omdat hij in Boxtel bij zijn pleegouders compleet door het lint ging. Wanneer dat gebeurt, kan de Eindhovenaar erg gevaarlijk zijn, liet zijn toenmalige advocaat dinsdag weten aan Omroep Brabant.[YouTube:body:http://youtu.be/g-WTkDzaTcc]
Vingerkootje afgebetenZo beet hij in september een vingerkootje af van een politieagent toen hij van een flat wilde springen. De man, die oorspronkelijk uit het Afrikaanse Guinee komt, werd daarom in februari opgenomen in een psychiatrische kliniek voor de duur van één jaar.
De verdachte mocht echter in mei GGZ-kliniek De Grote Beek in Eindhoven verlaten, terwijl justitie wilde dat hij een jaar lang behandeld zou worden. De politie onderzoekt nog hoe Lowie van Lent is vermoord. [YouTube:body:http://youtu.be/qIwRrD0i5oo]
VoorwerpDuikers van de politie hebben in de Aa een voorwerp gevonden 'dat mogelijk voor de moord is gebruikt', aldus een politievoorlichter. Het zou gaan om een slotje. Bij het televisieprogramma Opsporing Verzocht werden dinsdagavond foto's getoond van de 23-jarige Eindhovenaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.