Leren bandje van Apple Watch komt van Nederlandse koeien en Ecco Leather uit Dongen mag het maken

10 september 2014 om 13:46
nl
De Apple Watch die dinsdag is gepresenteerd, heeft een Brabants randje. Een Brabants bandje om precies te zijn. Ecco Leather uit Dongen heeft het zwarte, leren bandje voor het horloge geproduceerd. De bandjes worden gemaakt van leer van Nederlandse koeien.
Geschreven door

Directeur Panos Mytaros is trots op zijn bedrijf. Sinds drie jaar werkt Ecco Leather samen met Apple, maar hij kon daar tot nu niet over spreken.
[Tweet:body:https://twitter.com/RPlasterk/status/509586851842502656]
GeheimhoudingEcco Leather organiseert evenementen waarbij creatieve bedrijven worden uitgenodigd. "Tijdens een van die evenementen was Apple aanwezig. Dat heeft langzaam de deuren geopend voor samenwerking. Tegenwoordig werken we nauw samen."
Het bedrijf wist daardoor al langer dat de Apple Watch zou komen, maar moest dat geheim houden. Vijf tot tien ingenieurs zijn er in Dongen mee bezig geweest. "We hebben er geen groot team op gezet, omdat we niet wilden dat het uit zou lekken," zegt Mytaros. "In de fabriek hebben ongeveer veertig mensen aan het bandje gewerkt, maar ze wisten niet waar het voor was."
[Youtube:body:http://youtu.be/dATWxw7II1A]
'Meewerken met de top'Nu Apple het nieuws over het horloge bekend heeft gemaakt, begint de grootschalige productie ervan pas echt. "Het is heel belangrijk voor ons," zegt Mytaros. "De Nederlandse leerindustrie was ingestort. We zijn heel blij dat we dit kunnen ontwikkelen voor een topbedrijf. Ik ben er trots op dat het uit Nederland komt. Het leer komt van Nederlandse koeien en het wordt in Nederland geproduceerd."
Mytaros wijst er verder op dat geen enkel ander bedrijf door Apple wordt genoemd op de website. Er zijn meerdere bandjes, maar alleen Ecco Leather wordt bij naam genoemd. "We hebben er veel aandacht aan besteed. Het is niet het commerciële aspect dat het belangrijkste is. We wilden meewerken met de top en dat is gelukt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.