Waalre start met asbestonderzoek voor behoud monumentaal deel afgebrand gemeentehuis

10 september 2014 om 11:50
Foto: Hans van Hamersveld/SQ Vision
Foto: Hans van Hamersveld/SQ Vision
De gemeente Waalre start woensdag met een asbestonderzoek in het monumentale deel van het afgebrande gemeentehuis. Dat gebouw raakte twee jaar geleden ernstig beschadigd door een aanslag.
Geschreven door

Twee auto's reden het pand binnen, waarna een grote brand ontstond die het gemeentehuis in as legde. De constructie staat sindsdien op instorten.
Monumentale deel blijft voorlopig behoudenDe gemeenteraad besloot eerder dat het monumentale deel van het gemeentehuis behouden moet blijven. "Als een echo uit het verleden", zo verduidelijkt woordvoerder Miranda van Mol. Hoe die 'echo' er dan uit moet gaan zien, moet de gemeenteraad nog bepalen.
Volgens Van Mol is het asbestonderzoek dat woensdag van start gaat, erop gericht om te kijken hoe werklieden het gebouw het veiligst binnen kunnen gaan. Het onderzoek duurt tien dagen. Daarna zal de constructie worden verstevigd en zal het gebouw worden leeggeruimd.
[Tweet:body:https://twitter.com/renevanhoof/status/509673232639995904]
Vleugels wel geslooptHet asbestonderzoek liet een tijd op zich wachten omdat het om een monumentaal gebouw gaat. Daarvoor moest de gemeente eerst allerlei papierzaken afronden, zoals hoeveel de verzekering uitkeerde voor het gebouw.
De vleugels van het gebouw, die uit het eind van de vorige eeuw stammen, zullen overigens wel worden gesloopt. Een aanbestedingsonderzoek daarvoor loopt al, aldus Van Mol. Intussen krijgt de gemeente een nieuw stek in activiteitencentrum 't Hazzo in Aalst.
Niemand gepakt voor aanslagDe daders van de aanslag op het gemeentehuis in Waalre zijn nooit gepakt. De politie hield enkele maanden na de aanslag drie mannen aan op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag, maar moest ze laten gaan vanwege gebrek aan bewijs.
Hoe zat dat ook alweer met de aanslag op het gemeentehuis in Waalre? Lees alles hierover terug op onze themapagina: omroepbrabant.nl/aanslagwaalre.

Wachten op privacy instellingen...