Video

Hond Ona die verdween na ongeluk in Waalwijk gevonden in maïsveld, baasje Tom is zielsgelukkig

10 september 2014 om 14:33 • Aangepast 21 november 2020 om 22:37
nl
De hond die zaterdagmiddag vluchtte na een ongeluk op de A59 bij Waalwijk, is terecht. Eigenaar Tom Narski heeft dat op zijn Facebook-pagina 'Waar is Ona?' bekendgemaakt. Narski vond zijn geliefde huisdier aan de Hazardweg net buiten Waalwijk.
Profielfoto van
Geschreven door

Een fietser zag de sinds zaterdagmiddag vermiste hond daar lopen en belde de verontruste eigenaar. Narski reed samen met zijn moeder meteen naar de locatie. "Daar zagen we dat Ona een maïsveld in vluchtte. Ik ben aan de rand gaan zitten en heb geprobeerd haar te lokken."
Ona liet zich vervolgens eventjes zien maar schoot weer weg tussen de maïsplanten. "Mijn moeder is ondertussen naar de auto gelopen. Korte tijd later rende Ona daarheen." Narski is ontzettend opgelucht dat hij weer herenigd is met zijn viervoeter.
Ona lichtgewondDe hond is niet ongeschonden uit haar avontuur gekomen. "Ze heeft wat wondjes op haar pootjes, daarom gaan we zo meteen naar de dierenarts", zegt Narski terwijl Ona ontspannen op zijn schoot ligt.
Het 23-jarige baasje zocht dinsdagavond- en nacht vanuit een tentje bij de A59 naar Ona. De auto van Narski sloeg zaterdagmiddag na een botsing over de kop. Hij en zijn drie honden raakten niet gewond, maar Ona vluchtte na het ongeluk. "De afgelopen dagen en nachten waren slopend," vertelt Narski over de zoektocht.
Agenten zochten vlakbij de snelweg naar haar, maar dat mocht niet baten.

Tent naast snelwegDe eigenaar wilde kost wat het kost Ona terugvinden en besloot om een tentje op te zetten vlakbij de snelweg waar ze voor het laatst werd gezien.
“Ze is een schuwe hond die niet snel op iemand afstapt. En als ze door een vreemde wordt benaderd, rent ze waarschijnlijk weg”, vertelde hij eerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.