Winnend onderwerp Brabantsedag zondag ook te zien tijdens Bloemencorso Valkenswaard

10 september 2014 om 15:19
nl
Vriendenkring van Gaal won met de ‘Landverhuizing te Canada’ onlangs de Brabantsedag in Heeze. Het onderwerp blijkt populair, want aanstaande zondag presenteert het Valkenswaardse buurtschap Hazestraat een wagen met het zelfde onderwerp, maar in een compleet andere uitvoering. De overlap blijkt toeval.
Geschreven door

Alhoewel de algehele thema’s van de optochten wel degelijk verschillen, is de overlap toch echt toeval. Waar de vriendenkringen in Heeze een krantenkop moesten kiezen, staat in Valkenswaard het thema ‘Los’ centraal.
Lange voorbereiding"De thema’s worden bekend in november, dan gaan de ontwerpers aan de slag en maken we los van elkaar een creatie. Wellicht dat er overleg er hier en daar overleg is geweest, maar we zijn losse evenementen", zegt voorzitter Robin Kaas van buurtschap Hazestraat.
Twee weken geleden liep Kaas als vrijwilliger mee tijdens de Brabantsedag. "Ik liep voor een andere vriendenkring en heb na de overwinning uitgebreid gesproken met de makers van vriendenkring Van Gaal."
OnvergelijkbaarAlhoewel de wagens vrijwel het zelfde thema hebben, kun je ze volgens Kaas niet met elkaar vergelijken. "Natuurlijk is het een nadeel dat wij als tweede dit spel op de weg zetten, maar het grote voordeel is, is dat je het Bloemencorso niet kan vergelijken met de Brabantsedag."
"Het totale proces, de manier van bouwen, maar ook de presentatie is onvergelijkbaar", aldus Kaas.
Aanstaande zondag vind het 61e bloemencorso plaats, de uitzending is ook live te volgen op Omroep Brabant TV, vanaf 14.00 uur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.