Emmy-award winnaar Lars Jennissen (14) in woonplaats Liempde gehuldigd

LIEMPDE - Een grootse huldiging voor Lars Jennissen (14) uit Liempde woensdagavond. De tiener speelde de hoofdrol in de telefilm 'Alles mag' die afgelopen zaterdag in New York een Emmy Kids Award won. En dus werd Lars als een echte ster in zijn woonplaats onthaald.
'Alles mag' won de award in de categorie beste televisiefilm/serie. De telefilm vertelt het verhaal van de 11-jarige Tygo uit Brabant (gespeeld door Lars Jennissen). Vlak nadat hij naar Amsterdam is verhuisd, houdt hij een spreekbeurt over carnaval.

Majorettes
Wat begint als een algemene uitleg over het volksfeest, loopt uit op een heel persoonlijk verhaal. Tygo is namelijk een jongetje dat dol is op de majorettes. In de film speelt Lars met acteurs als Patrick Stoof uit Geldrop en Ricky Koole.

Lars werd woensdag eerst in een Amerikaanse auto opgehaald en rondgereden door Liempde. Daarna kreeg hij een muzikaal welkom van de plaatselijke showband én het majorettekorps. In het oude raadhuis werd de filmster in de dop gehuldigd.

'Supercool!'
De jonge dorpsheld is er helemaal van onderste boven. ''Het is supercool dat het hele dorp voor mij uit is gelopen. Zelfs mijn klas is opgehaald met de bus, echt heel cool.

De mensen in Liempde zijn trots op hun filmster Lars. ''Het is echt geweldig. Dit had zijn opa eens moeten zijn. Die was nu echt apetrots geweest'', vertelt een oudere inwoner van Liempde.

Een andere vrouw die bij de huldiging staat te kijken, is ook blij. ''We zijn met heel het dorp trots op Lars. Dat maakt ons als dorp zo sterk.''

'Carnavalscultuur op kaart gezet'
Burgemeester Mark Buijs van Boxtel, de gemeente waar Liempde onder valt, reikte aan Lars de gemeentepenning voor sport en cultuur uit. ''Lars heeft met deze film niet alleen Liempde op de kaart gezet, maar ook de carnavalscultuur van onze provincie. En daar ben ik heel trots op'', vertelt de burgemeester.

Het is voor het eerst dat een Nederlandse jeugdfilm een Emmy wint. De jonge ster kreeg niet alleen een onderscheiding, ook krijgt hij een Hollywoodachtige steen voor het oude raadhuis in Liempde.