'Tilburgse studenten moeten mooi centje kunnen bijverdienen met verkoop van wiet' - Omroep Brabant

'Tilburgse studenten moeten mooi centje kunnen bijverdienen met verkoop van wiet'

10 september 2014 om 16:41
nl
Inwoners van Tilburg zouden een centje moeten kunnen bijverdienen met de verkoop van wiet. De gemeente zou de thuisteelt en handel van de drugs dan ook moeten gedogen. Dat vindt de JOVD Hart van Brabant, de onafhankelijke jongerenorganisatie van de VVD: "Voor studenten is het een mooie aanvulling op de studiefinanciering."
Geschreven door

De jonge liberalen zien in deze aanpak de oplossing van het drugsprobleem waar de gemeente Tilburg en de rest van de zuidelijke regio de laatste tijd mee te kampen heeft.  
Drugshandel zwarte markt"Door het gedogen van de eigen wietteelt en de verkoop ervan wordt de drugsoverlast in Tilburg en omgeving beheersbaar", aldus voorzitter Inigo Beeker. "Op deze manier wordt de handel van de zwarte markt weggehaald en krijgt de gemeente beter zicht op de hennepteelt."  
"Coffeeshops hoeven niet meer aan te kloppen bij illegale wiettelers, maar kunnen simpelweg gecontroleerd via de Tilburger zelf hun waar inkopen", aldus de jongerenorganisatie.
JOVD Hart van Brabant benadrukt wel dat Tilburg slechts een voorbeeld is van een landelijk probleem. "Waarom zouden wij daarom niet voorop lopen in de bestrijding van het probleem?", vraagt Beeker zich af.
Passie en liefde voor wietWillem Vugs van vereniging De Achterdeur juicht het initiatief van de Tilburgse JOVD toe. "Op deze manier komt de kweek van cannabis weer bij de kleinschalige bonafide kwekers terecht die passie en liefde voor het product hebben", aldus Vugs.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.