Wethouder Maasdonk legt werk neer om onderzoek belangenverstrengeling - Omroep Brabant

Wethouder Maasdonk legt werk neer om onderzoek belangenverstrengeling

10 september 2014 om 16:27
nl
De omstreden wethouder Jeanne Moon van de gemeente Maasdonk is opnieuw in opspraak geraakt. De gemeenteraad beschuldigt haar van belangenverstrengeling en laat daar door een extern bureau onderzoek naar doen. Moon legt haar werk voor onbepaalde tijd neer.
Geschreven door

De gemeente Maasdonk laat weten dat de gemeenteraad een feitenonderzoek instelde naar Moon. De gemeenteraadsleden zetten vraagtekens bij haar rol en inbreng bij de herziening van een bestemmingsplan. Ook had het lid van Partij Maasdonk mogelijk te veel invloed bij het schrijven van notulen van collegevergaderingen.
De gemeenteraad laat het externe bureau Hordijk en Hordijk onderzoek doen naar de vermeende belangenverstrengeling. Resultaten hiervan verwacht de raad op korte termijn. Tot die tijd legt Moon haar werk vrijwillig neer. Zij was woensdag niet bereikbaar voor commentaar.
Niet eerste keerHet is niet de eerste keer dat Moon in opspraak raakt. Twee jaar geleden stond haar integriteit eveneens ter discussie. Ze was toen betrokken bij de bouw van nieuwe appartementen, terwijl haar broer vlakbij woonde. Na onderzoek bleek ze niet schuldig aan belangenverstrengeling. Wel had ze de raad moeten vertellen dat haar broer er woonde.
Vanwege de gemeentelijke herindeling verdwijnt de gemeente Maasdonk begin volgend jaar. Moon heeft zich aangesloten bij de VVD in Den Bosch en staat nu op de vijfde plek van de kandidatenlijst. Zij maakt daarmee in de huidige situatie grote kans op een zetel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.