Veroordeelde pedoseksueel Benno Larue wil af van enkelband en vraagt ook om 10.000 euro

10 september 2014 om 17:00
nl
Benno Larue wil af van zijn enkelband en zich vestigen in Duitsland. De veroordeelde pedoseksueel spant hierover volgende week een kort geding aan tegen de Staat.
Geschreven door

De oud-zwemleraar uit Den Bosch wil dat justitie de enkelband verwijdert, zolang er geen concrete aanwijzingen zijn dat hij zijn gebiedsverbod overtreedt. Ook eist hij dat hij toestemming krijgt om werk en een woning in Duitsland te zoeken.
Tot slot wil Larue een voorschot van 10.000 euro voor de extra kosten die hij door zijn beperkingen na zijn vrijlating heeft moeten maken. Het geld dient ook als tegemoetkoming voor het leefgenot dat hem door buitensporige beperkingen ontnomen zou zijn.
Tientallen meisjes misbruiktLarue kreeg zes jaar gevangenisstraf voor het misbruiken van tientallen meisjes tijdens zwemles die hij gaf in Den Bosch. Veel slachtoffertjes waren zwakbegaafd.
De oud-zwemleraar kwam in juni vorig jaar na vier jaar vrij. Hij kreeg een gebiedsverbod voor tien gemeenten waar zijn slachtoffertjes wonen, zoals Den Bosch, Vught en Tilburg. Larue wordt gecontroleerd met een enkelband. Ook mag hij geen contact zoeken met zijn slachtoffers.
Moeite met vinden woonplekDe zwemleraar had na zijn vrijlating moeite om een woonplek te vinden. Hij kwam uiteindelijk in een seniorenflat in Leiden terecht. Dat leidde tot onrust in de buurt. Hij mag daar geen contact met kinderen hebben. Onder die voorwaarde mag hij in de stad blijven wonen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.