'Een mislukt mens' dat is PVV'er Van Hattem volgens SP'er Nico Heijmans

DEN BOSCH - "Een mislukt mens." Zo noemt lijsttrekker Nico Heijmans van de SP zijn collega-lijsttrekker Alexander van Hattem van de PVV. Aanleiding is de opstelling van Van Hattem in het 'minder-minder'-debat, over het aantal Marokkanen in Nederland.
Van Hattem was als fractievoorzitter van de PVV aanwezig bij een bijeenkomst vorig jaar maart in Den Haag, waar hij samen met anderen 'minder, minder' riep op de vraag van Wilders of zij meer of minder Marokkanen wilden.

Heijmans zegt dat hij Van Hattem toen heeft gevraagd om zijn excuses aan te bieden aan ongeruste Marokkaanse kinderen. "Als je dat dan weigert, dan ben je voor mij als mens mislukt," zegt Heijmans.

In de clinch
De SP en de PVV in Provinciale Staten hebben de afgelopen vier jaar regelmatig met elkaar in de clinch gelegen. De ergernis van de PVV richtte zich vooral op SP-gedeputeerde Johan van den Hout.

Al bij zijn aantreden werd een motie van wantrouwen ingediend vanwege zijn 'links-activistische' verleden. Van den Hout op zijn beurt beschuldigde de PVV ervan een 'racistische partij' te zijn.