Jarenlange celstraffen geëist tegen Poolse beroepsinbrekers - Omroep Brabant

Jarenlange celstraffen geëist tegen Poolse beroepsinbrekers

10 september 2014 om 17:23
nl
Tegen twee mannen uit Polen die een golf aan woninginbraken op hun naam hebben staan, zijn woensdag bij de rechtbank Oost-Brabant celstraffen van zeven en twee jaar geëist. De twee zouden met anderen verantwoordelijk zijn voor zo'n tachtig woninginbraken in Brabant, Gelderland, Limburg, Zuid-Holland, Utrecht en België.
Geschreven door

Een 31-jarige Poolse man uit Venlo moet zeven jaar de cel in, als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt. Tegen zijn 20-jarige handlanger die in het Gelderse Rumpt woont, is twee jaar cel geëist, waarvan zes maanden voorwaardelijk. De mannen werden opgespoord na een inbraakpoging in Leende.
Op politie ingeredenDe strafeis is voor 22 voltooide en bewezen woninginbraken. Ook zijn de verdachten poging tot zware mishandeling van politiemensen ten laste gelegd. Bij een vluchtpoging reden ze in op een politieagente. Ook probeerden ze een achtervolgende politieauto van de weg te rijden.
Volgens de officier van justitie waren de Polen alleen maar naar Nederland gekomen voor het plegen van bijna vijftig inbraken of het doen van pogingen daartoe. De 31-jarige verdachte was al tweemaal eerder tot twee jaar cel veroordeeld voor inbraken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.