Willem II wil opgestapt clubicoon van rivaal NAC als scout

10 september 2014 om 18:02
nl
Willem II wil Ad Brouwers graag aan het scoutingsapparaat van de Tilburgse club toevoegen. Dat heeft Omroep Brabant uit betrouwbare bron vernomen.Volgens ingewijden is er al contact geweest tussen beide partijen. Brouwers stapte onlangs uit onvrede op als scout bij NAC Breda, de grote rivaal van Willem II.
Geschreven door

Brouwers, die nog wel voorzitter is van de Raad van Cultuur bij NAC,wil niets zeggen over de interesse van Willem II. "Ik ga hier niet op in", is zijn korte antwoord.
Ad Brouwers was jarenlang scout bij NAC, maar liet vorige week weten dat hij ermee stopt. De geboren Bredanaar en oud-profvoetballer van NAC kan zich niet vereenzelvigen met het beleid van technisch directeur Graeme Rutjes.
Menselijke maat"Inhoudelijk zie ik wel logische ontwikkelingen, maar voor mij is de menselijke maat weg", zegt Brouwers. "Je kan spreken van een vertrouwensbreuk. Ik zag geen andere mogelijkheid meer."
Niet of nauwelijks contactBrouwers was als vrijwilliger aan het scoutingsapparaat van NAC verbonden. Hij ontving alleen een onkostenvergoeding. Nadat technisch directeur Jeffrey van As in januari van dit jaar werd ontslagen, ging het volgens Brouwers mis. Met de nieuwe technische man, Graeme Rutjes, was er vanaf eind vorig seizoen niet of nauwelijks contact.
Ad Brouwers of Pietje Puk"Er was totaal geen communicatie", zegt Ad Brouwers. "Al vanaf april heeft Rutjes mij volledig links laten liggen. Ik, maar ook Frans Bouwmeester (mede-scout van NAC), werden nergens meer bij betrokken. Niet bij het scouten van nieuwe spelers en ook niet bij het halen van nieuwe spelers.Hij heeft ons de hele zomer laten zwemmen."
Vooral dat laatste is Brouwers in het verkeerde keelgat geschoten. "Misschien is intern wel gezegd dat er een andere koers gevaren moet worden", vervolgt de ex-voetballer. "Dat alles wat bij het verleden hoort, moet verdwijnen. Dat had dan eind april al gekund. Zeg dat dan! Mensen hebben er recht op. Of je nu Ad Brouwers heet of Pietje Puk."
En dus zette Brouwers een punt achter zijn samenwerking met Rutjes. "Er moet honderd procent vertrouwen zijn. Als daar aan getwijfeld wordt, is het beter om te stoppen."
ModerniserenTechnisch directeur Rutjes gaf al eerder aan bij Omroep Brabant dat hij beter had moeten communiceren met Ad Brouwers. Ook zei hij meerdere malen dat het scoutingsapparaat van NAC gemoderniseerd moet worden.
"Ik was graag mee gegaan in de nieuwe ontwikkelingen", zegt Brouwers daarover. "En dan niet dat gezeur over of ik wel of niet met een computer overweg kan. Dat lukt me heus wel. Ik had graag met nieuwe programma's gewerkt. Dat is heel interessant."    
Niet alleen Brouwers is als scout weg bij NAC. Ook Frans Bouwmeester verlaat de Bredase club. NAC heeft zijn vaste contract afgekocht. "Ik denk dat ze vooral ook met Frans veel kennis laten lopen", meent Ad Brouwers. "Het is allemaal niet leuk. Ik heb altijd integer bij NAC gewerkt. Ik blijf altijd dichtbij mezelf en kan mezelf recht in de spiegel aankijken. Het is jammer."    
NAC-icoonAd of Addy Brouwers speelde van 1968 tot en met 1978 voor NAC. In Breda staat hij te boek als een echt clubicoon. Mede omdat hij op 31 mei 1973 met NAC de nationale beker won. De Bredase ploeg versloeg in de Kuip NEC met 2-0. Brouwers maakte de tweede goal voor NAC.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.