Weer onderzoek bij Roosendaalse autosloper aan Spectrum, nu naar vermiste Belg Jelle Leemans (27)

10 september 2014 om 19:22
nl
De politie heeft bij een autobedrijf aan het Spectrum in Roosendaal onderzoek gedaan in de zaak van de vermiste Belg Jelle Leemans (27). Opvallend is dat ze daar vorige maand ook een onderzoek deden, maar toen in de zaak van de vermoorde John Wassink uit Roosendaal. Voorlopig heeft de zoektocht niet het gewenste resultaat opgeleverd.
Geschreven door

Volgens de politie zijn er op dit moment 'geen aanwijzingen dat de twee zaken iets met elkaar te maken hebben'.
Rucphense HeideWoensdag zocht de politie op de Rucphense Heide langs de Antwerpsebaan bij Schijf naar Jelle Leemans. De zoektocht startte rond halfnegen. Er werd gezocht door zo'n 65 mensen uit Nederland en België, maar zonder resultaat. Ook speurhonden werden ingezet. Volgens de politie zijn er in het bosperceel aanwijzingen te vinden die te maken hebben met de vermissing van Leemans.
Tegelijkertijd werd er onderzoek gedaan bij een huis aan Het Dreefje in Schijf. Het erf van een woning was afgezet met zwarte schermen. De politie zou ook daar op zoek zijn geweest naar aanwijzingen over Leemans. Er werd niets gevonden. Volgens de politie hebben de bewoners van het huis vooralsnog niets te maken met de zaak.
Weer onderzoek autosloperijDaarna werd er gezocht bij de autosloperij aan het Spectrum in Roosendaal. Wat de autosloperij met de zaak Leemans te maken heeft, kan de politie nog niet zeggen. Vorige maand was de politie ook al aanwezig om onderzoek te doen naar de vermoorde John Wassink, die daar zou hebben gewerkt. Hij werd gevonden dood gevonden in de Mark bij Terheijden. Woensdagmiddag om vijf uur eindigde de zoektocht.
De politie had concrete aanwijzingen om op de drie plekken te zoeken naar sporen die te maken hebben met de verdwijning "De zoektocht heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd maar we gaan vol goede moed verder'', zei een politiewoordvoerder na de zoektocht.
Vermist sinds novemberJelle Leemans is sinds november vorig jaar vermist. Hij had een afspraak ergens in Roosendaal, maar is nooit teruggekeerd. Op 21 november vertrok hij vanuit het Belgische Rumst. Om tien uur 's ochtends is er nog telefoonverkeer geweest met zijn toestel.
Volgens Belgische media leidde Leemans een dubbelleven als drugsdealer. Alles wijst erop dat hij is bestolen bij een mislukte drugsdeal en daarna is vermoord, aldus Het Laatste Nieuws.
Vermissing Leemans in Bureau BrabantDeze week werd in Bureau Brabant aandacht besteed aan de vermissing van Jelle Leemans.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.