Rechter geeft gemeente Eindhoven gelijk, tentenkamp moet donderdagmiddag verlaten zijn

10 september 2014 om 19:32
nl
De gemeente Eindhoven staat in haar recht bij haar voornemen om een illegaal tentenkamp bij het Máxima Medisch Centrum te ontruimen. Ook mag de gemeente daarbij bestuursdwang gebruiken. Dat heeft de voorzieningenrechter in Den Bosch woensdag besloten. De gemeente heeft de bewoners gemeld dat ze uiterlijk donderdagmorgen de plek waar ze al weken zitten, moeten verlaten.
Geschreven door

De ontruiming die voor woensdagmiddag twaalf uur was gepland, was door de gemeente uitgesteld om het oordeel van de rechter af te wachten.
Uitstel na bezwaarschrift Advocaat Peter van de Laar had eerder deze week bij de gemeente bezwaar aangetekend tegen de ontruiming. Hij had de zaak ook aangespannen bij de rechtbank.
Van de Laar betoogde voor de rechter, net als in zijn bezwaarschrift, dat de termijn waarop de gemeente de bewoners wilde dwingen te vertrekken, te kort was. Ook plaatst hij vraagtekens bij de belangenafweging.
Geen alternatiefVolgens Van de Laar hebben de bewoners van het tentenkamp geen alternatief en heeft de gemeente Eindhoven nagelaten hen dat alternatief te bieden.
BeraadHet groepje daklozen woont ruim twee maanden in het kamp, verborgen tussen de bosjes vlakbij het ziekenhuis. Volgens bewoners 'passen ze niet in het systeem', waardoor ze in tenten moeten wonen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.