Motorcrosser Jeffrey Herlings: 'See you in Mexico'

11 september 2014 om 09:35 • Aangepast 24 april 2020 om 17:14
nl
Motorcrosser Jeffrey Herlings uit Elsendorp gaat zondag waarschijnlijk toch zijn wereldtitel in Mexico verdedigen. "See you in Mexico'', meldde de crosser op zijn Facebookpagina.
Geschreven door

De wereldkampioen in de MX2-klasse is herstellende van een beenbreuk die hij enkele weken geleden opliep. Zijn herstel liep vertraging op door een infectie.
Laatste GPDe huidige wereldkampioen heeft sinds zijn breuk niet meer op de motor gezeten. Woensdag trainde hij voor het eerst weer op de crossmotor. Dat deed hij op het circuit in Boekel.
Naar verluidt verliep de training zo goed, dat de 19-jarige motorcrosser het aandurft om naar Mexico af te reizen om daar de benodigde punten te pakken om zijn wereldtitel te prolongeren.
Speciale kniebraceHerlings heeft officieel toestemming van de doktoren gekregen om te kunnen starten. De crosser heeft zich inmiddels een speciale kniebrace aan laten meten, die voor extra stabiliteit moet zorgen.
"Maar het zal moeilijk voor hem worden, na weken van herstel", zei Pit Beirer, hoofd van KTM Motorsport. "Hij mist ritme en is niet zo fit als voor zijn ongeluk. We vinden echter dat hij een kans verdient om voor de titel te vechten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.