Kankerverwekkende verf Defensie ook gebruikt op vijf plekken in Brabant

10 september 2014 om 19:22
nl
Ook op vier Brabantse vliegbases en een voormalig depot van Defensie zijn werknemers van Defensie blootgesteld aan de kankerverwekkende verf waarmee op NAVO-werkplaatsen werd gewerkt. Dat gebeurde tot eind jaren negentig zonder bescherming.
Geschreven door

Dat blijkt uit onderzoek van de NOS.
In de verf zit de gevaarlijke stof chroom-6. Tot nu toe was bekend dat er op vijf plekken in het land werd gewerkt met deze stof. Maar uit rapporten van de arbeidsinspectie blijkt dat er op zeker tien werkplaatsen werknemers van Defensie zijn blootgesteld. Een overzicht van de bewuste werkplaatsen staat op deze interactieve kaart.
Alle vliegbases in BrabantIn Brabant gaat het om de vliegbases in Woensdrecht, Gilze-Rijen, Eindhoven en Volkel en het voormalig depot van Defensie in Woensdrecht.
Tot nu toe zijn er bijna tweehonderd medewerkers die beweren dat ze ziek zijn geworden door het werken met de gevaarlijke verf. Onder hen is Gianino Rossin uit Eindhoven. Hij is woedend op Defensie en leeft sinds de bekendmaking van de gezondheidsrisico's 'op een tijdbom'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.