Video

Donderdag begint BredaPhoto 2014: een lijstje met vijf tips!

10 september 2014 om 20:56
nl
Meer dan vijftig fotografen uit de hele wereld tonen de komende zes weken hun werk op BredaPhoto. Veel mensen kennen het evenement van de metershoge foto's die in steigerdelen hangen in het Bredase Chassépark. Met het thema 'Songs from the Heart' koos de artistieke leiding dit jaar voor een romantische insteek. Gelukkig kan je met thema's veel kanten op.
Geschreven door

Vijf Tips:
Het Chassépark:Iedereen gaat natuurlijk kijken in het Chassépark. In de buitenlucht is daar veel te zien. Kijk er bijvoorbeeld naar de enorme foto's van de Bredase Wiesje Peels die tien jaar lang meereisde met kleine familiecircussen en vraag je af hoe ze een olifant zo ver kreeg om op z'n achterwerk te poseren (slurf in de lucht) voor een circustent.  
Enorm vergroot hangen hier ook de foto's van de Japanner Photographer Hal die telkens twee geliefden opsluit in vacuumgezogen plastic en dan (gelukkig) razendsnel zijn foto's maakt. Mooi zijn hier ook de foto's die de Vlaamse An-Sofie Kesteleyn maakte op het Burning Man-festival in de woestijn van Nevada.
DildoVanuit het Chassépark gaat een boot naar Belcrum Beach, het Bredase stadsstrand. Onder de bruggen hangen foto's van de Spanjaard Oscar Monzon die mensen onverwacht fotografeert terwijl ze in hun  auto zitten. Getuige de enorme dildo op een van de foto's zijn zijn  slachtoffers niet alleen aan het autorijden. De gruizige sfeer van de foto's past mooi bij de sfeer van verlatenheid onder de bruggen.
Sven FritzIn het Chassétheater hangt de installatie van de Bredase beeldend kunstenaar Sven Fritz: 1088 foto's van steentjes. Het zijn steentjes uit de maag van een vogel die door een Noorse jager is geschoten. Vogels hebben steentjes in hun maag voor de spijsvertering. De echte steentjes zijn heel klein; er passen er makkelijk duizend in een luciferdoosje. Op de foto's in het theater zijn ze zo groot als kiezelstenen; buiten hangen foto's waar de minuscule steentjes met veel technisch vernuft zijn opgeblazen tot indrukwekkende rotsblokken met fraaie patronen.
MOTIMOTI (Museum of the Image) doet mee aan BredaPhoto met 'Wees Zelf der Wanderer'. Een vroeg negentiende eeuws schilderij van een man die van een bergtop uitkijkt over het hem omringende landschap blijkt een inspiratiebron voor ontelbare kunstenaars en ontwerpers. De afbeelding komt op allerlei manieren terug in de fotografie, de kunst en bijvoorbeeld in stripboeken.
MOTI bouwde een bergtop na van waar bezoekers (romantisch) uit kunnen kijken over een landschap dat Bredanaar Eelco Brand digitaal in elkaar zette. Alleen al om weer eens een werk van Eelco te zien is deze expositie de moeite waard.
SoloIn Club Solo - in het gebouw waar vroeger Lokaal 01 zat - hangen foto's van Yoichi Nagata. Deze Japanner fotografeert excentriekelingen in het uitgaansleven van Tokio: tatoeages, excentrieke make-up, latex... hier kan erg veel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.