Slang Geldrop kwam waarschijnlijk uit Frankrijk en niet uit Bali: 'Hij lag ineens op het dashboard'

10 september 2014 om 20:13
nl
De dobbelsteenslang die zondag werd ontdekt in de Sluisstraat in Geldrop komt waarschijnlijk niet uit Bali maar uit Frankrijk. Liana Sijkens ontdekte de uitheemse slang bij haar huis na een reis naar Bali.
Geschreven door

De Dierenbescherming vermoedde dat de niet giftige slang mee was gereisd in de bagage van de vrouw. Buurvrouw Elise van der Velden van acht deuren verder denkt echter dat de slang met haar is meegereisd vanuit Frankrijk.
Ze schrok zich rot toen ze de slang in haar auto ontdekte. Dat gebeurde vier dagen nadat ze met haar man terugkwam van een vakantie in de Tarn, een regio in het zuiden van Frankrijk. "We hadden net de caravan naar de stalling gebracht toen ik ineens iets onder de voorruit zag zitten." Elise schrok zich rot toen het een slang bleek te zijn. "Mijn man heeft de auto meteen aan de kant gezet, door het remmen viel de slang bij mijn voeten."
Nergens te bekennenNadat het echtpaar was uitgestapt en van de schrik was bekomen, gingen ze weer op zoek naar het dier. "Hij was nergens meer te bekennen. Mijn man heeft de auto thuis geparkeerd. Achter het huis want ik wilde niet meer in de auto rijden zonder dat de slang gevonden was."
Een dag later kwam een vriend van de familie de auto doorzoeken. "Hij lag met een zaklamp onder de auto, maar vond niks. Tot ik het portier open trok", vertelt een nog steeds geschrokken Elise, "toen viel hij uit het niets op de grond."
OngevaarlijkDe slang kroop snel weg tussen een stapel planken in de tuin. "Sindsdien hebben we hem niet meer gezien. Ik heb nog gezocht op internet en kwam erachter dat hij ongevaarlijk was." Daarom ondernam de Geldropse geen verdere actie. Totdat ze het verhaal hoorde van haar buurvrouw Liana.
"Het kan haast niet anders dan dat de slang die ze bij haar huis vond, de slang is uit onze auto." Liana wordt er niet koud of warm van. "Het maakt mij helemaal niet uit waar hij vandaan komt. Ik ben vooral blij dat hij weg is", sluit ze het verhaal af.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.