Video

Waarzeggerfamilie gaat na 22 jaar kermis in Roosendaal met pensioen: zagen ze het aankomen?

10 september 2014 om 23:59
nl
Al 22 jaar staan ze op de kermis in Roosendaal: waarzeggerfamilie Abrahams uit Amsterdam. Maar na dit kermisseizoen stoppen ze er mee. Het stel is namelijk al in de zeventig en is dit jaar maar liefst vijftig jaar getrouwd. En dan is het hoog tijd voor het welverdiende pensioen. Het stel kreeg woensdag van de gemeente een oorkonde
Geschreven door

De tent van de waarzegster staat al jaren op de markt tijdens de kermis. Rode gordijntjes sluiten de tent af. Ervoor zit Max Abrahams uit Amsterdam. Al 22 jaar lang bewaakt hij zijn vrouw. "Heel zelden gaat het wel eens mis. Hoewel, in Roosendaal blijft het praktisch altijd rustig", zegt hij.
50 jaar getrouwdTussendoor is het een komen en gaan van klanten. Op de kermis gaat Trees Abrahams door het leven als mevrouw Minerva: "Net als mijn moeder en mijn grootmoeder voor mij."
Vijftig jaar lang is ze waarzegger en 22 jaar staat ze op de kermis van Roosendaal. "Als we vijftig jaar getrouwd zijn zouden we gaan stoppen. En nu is het zover. Dat we de vijftig jaar zouden halen had ik ook niet voorzien. Want ja, ook al ben ik helderziende. Ik kan niet alles van te voren zien", zegt Trees.  
ToerenOf het stel het waarzeggen gaat missen? "Ja, natuurlijk", zegt Trees Abrahams. "Maar nu krijgen we tijd om te toeren. Het buitenland te zien. Het reizen blijft er toch in."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.