Douwe Egberts sluit winkels: vestigingen Den Bosch en Tilburg blijven open, Eindhoven sluit deuren

11 september 2014 om 00:00
nl
Douwe Egberts sluit op termijn al zijn eigen winkels en cafés. Dat maakte DE woensdag bekend. De vestiging in Eindhoven zal haar deuren gaan sluiten. De vestigingen in Tilburg en Den Bosch blijven voorlopig open, omdat die in handen zijn van franchiseondernemers. Of de vestiging in Breda gaat sluiten, is nog niet duidelijk.
Geschreven door

De franchiseondernemers van Tilburg en Den Bosch laten woensdag aan het Brabants Dagblad weten vooralsnog door te gaan. De Eindhovense vestiging heeft aan Eindhoven Dichtbij laten weten te zullen stoppen.              
Het assortiment van Douwe Egberts zal voortaan te koop zijn bij de circa vierhonderd winkels van Blokker, dat ook het beheer van het befaamde spaarprogramma van de koffie- en theeproducent overneemt.
Eigen vestigingen DE dichtDE heeft in totaal veertien eigen vestigingen, die allemaal dicht gaan. Hoeveel mensen daardoor hun baan verliezen, kon een woordvoerder woensdag nog niet zeggen. Daarnaast telt de keten twaalf vestigingen die in handen zijn van franchiseondernemers. Het bedrijf gaat de komende tijd met hen in gesprek, aldus de zegsman.
DE en Blokker zijn onlangs al een proef begonnen net de nieuwe werkwijze in vier winkels, in Amsterdam, Alkmaar en Eindhoven. Vanaf medio volgend jaar is het geschenkenassortiment van DE verkrijgbaar in alle Blokker-winkels en kunnen klanten daar hun spaarpunten verzilveren.
Nieuwe naam voor DENa de in mei aangekondigde fusie met de koffietak van het Amerikaanse voedingsmiddelenconcern Mondelez, gaat DE verder onder de naam Jacobs Douwe Egberts. Het bedrijf wil zich puur gaan toeleggen op de productie van koffie en thee. Een eigen winkelnetwerk past daar niet bij.
Door de samenwerking met Blokker is wel het voortbestaan van het spaarprogramma verzekerd. De waardepunten op de verpakkingen koffie en thee bestaan sinds de jaren '20 van de vorige eeuw. Het is daarmee het oudste, nog actieve spaarsysteem in zijn soort van Nederland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.