Ontbijtbiscuits Liga en vruchtendrankje Coca-Cola in de race voor Gouden Windei

11 september 2014 om 09:06
nl
De ontbijtbiscuits BelVita van Liga uit Oosterhout zijn genomineerd voor het Gouden Windei 2014. Dit is de verkiezing die consumentenorganisatie Foodwatch in het leven heeft geroepen voor het meest misleidende voedingsmiddel. Ook het multivitaminen vruchtendrankje van Capri-Sun dat in Nederland wordt verkocht door Coca-Cola in Dongen is genomineerd.
Geschreven door

Het probleem van de Liga ontbijtbiscuits is volgens de consumentenorganisatie dat ze gepresenteerd worden als een ontbijt dat 'energie geeft voor de hele ochtend' terwijl er voor ruim eenvijfde suiker in zit. Het multivitaminendrankje van Capri-Sun bevat volgens Foodwatch bijna vijf suikerklontjes per zakje. Toch promoot Coca-Cola het vooral onder kinderen.
Behalve de biscuits en het multivitaminendrankje zijn er nog drie producten in de race voor de twijfelachtige eer om het Gouden Windei te winnen. Dit zijn de Knorr Boeren Groente Soep, de ambachtelijke rundervink van Albert Heijn en de Surinaamse roti's van Rosita's.
Bezoekers website kunnen stemmenBezoekers van de website van Foodwatch kunnen op de site aangeven welk product volgens hen het meest misleidend is. Op 1 oktober wordt de winnaar van het Gouden Windei bekendgemaakt.
De verkiezing is vijf jaar geleden door Foodwatch in het leven geroepen als protest tegen claims die op verpakkingen staan, maar niet worden waargemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.