Ecoflow krijgt tot zaterdagmiddag om einde te maken aan stankoverlast op industrieterrein Ekkersrijt

11 september 2014 om 15:40 • Aangepast 21 november 2020 om 22:37
nl
Het bedrijf Ecoflow uit Son moet voor zaterdagmiddag 4 uur een de definitief einde maken aan de stankoverlast. Dat kan door het afvoeren van het vervuilde water dat de stankoverlast veroorzaakt of door maatregelen te nemen op het bedrijfsterrein. Slaagt het bedrijf niet op tijd eind te maken aan de stank, dan zal de overheid het vervuilde water op kosten van Ecoflow afvoeren.
Profielfoto van
Geschreven door

Dat is de ‘last onder bestuursdwang’ die de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant heeft opgelegd aan de directie van Ecoflow.Vieze lucht Woensdagmiddag kwam het bericht van Ecoflow en de provincie dat het probleem opgelost was, maar donderdagmorgen bleek de vieze lucht toch weer over het terrein te hangen.
Het afvalwaterbassin heeft een inhoud van 3000 kubieke meter. Er zijn ongeveer honderd tankwagens nodig om het water af te voeren.
Einde aan stankUiterlijk zaterdag 16.00 uur moet Ecoflow erin zijn geslaagd de stankoverlast te beëindigen. Dat kan door het afvalwater af te voeren naar erkende verwerkers, maar dat kan ook door het nemen van maatregelen op eigen terrein. Is er zaterdag om 16.00 uur nog steeds last van onaanvaardbare geuroverlast en is het afvalwater nog steeds aanwezig, dan zal het door de overheid op kosten van Ecoflow worden afgevoerd. Dat betekent in dat geval wel dat de stank nog even duurt totdat het water is afgevoerd.

Wachten op privacy instellingen...

Mensen op Ekkersrijt hebben last van stankOp het industrieterrein hadden de mensen donderdag nog altijd last van de geur. Een werknemer van het bedrijf Lekkerland stapte uit de auto en rook ook meteen de lucht. "Ik ruik het nog steeds. Het is minder, maar nog altijd heb ik er last van."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.