Video

De beste dj's ter wereld zijn trots op hun Brabantse komaf

11 september 2014 om 15:24
nl
Maar liefst twaalf Brabanders staan in de belangrijkste internationale lijst van dj's , de DJ Mag Top 100. "Ik weet niet wat er hier in het water zit maar als Brabanders zijn we goed bezig", aldus Hardwell de nummer 1 dj van de wereld.
Geschreven door

"Brabant is een klein stukje op de planeet waar het broeit en borrelt",  zegt het Eindhovense duo Showtek. De broers Sjoerd en Wouter Janssen staan op dit moment op nummer 27 in de DJ Mag Top 100.
Geniaal die Brabantse accentenDe Brabantse DJ's Hardwell, Sander van Doorn, Showtek, Brennan Heart en Dannic reizen de heel wereld over en komen elkaar regelmatig tegen. "Het is toch geniaal. Sta je aan de andere kant van de wereld dan hoor je alleen maar Brabantse accenten", aldus Robbert van de Corput alias Hardwell uit Breda.
In een zesdelige serie in het Omroep Brabant programma Onder Ons vertellen de vijf Brabantse grootheden uit de dance-industrie over hun bizarre leven en dat ze trots zijn op hun Brabantse komaf. "Het voelt altijd wel een beetje trots als je elkaar ziet en weet van elkaar dat hij ook een Brabander is" , aldus de Tilburgse DJ Brennan Heart.
Onderlinge 'concurrentie'Tussen de Brabantse DJ's is onderling weinig concurrentie. "De concurrentie wordt op managementniveau uitgevochten en wij drinken ondertussen een biertje met elkaar", aldus Sander van Doorn uit Eindhoven. "Iedereen gunt elkaar het ook en helpt elkaar. Tiësto heeft Hardwell geholpen en Hardwell heeft mij heel erg geholpen", aldus Dannic uit Breda de nummer 74 in de lijst.
Hardwell is super trots op zijn collega Dannic. "Vorig jaar was ie een van de hoogste binnenkomers in de DJ Mag lijst en dit jaar gaat hij ook een hele grote sprong naar boven maken", aldus Hardwell


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.