Huygens Leaks online..offline...nieuwe site online...en weer offline

11 september 2014 om 16:59
nl
Het is wat met de website Huygens Leaks van het Christiaan Huygens College in Eindhoven. De eerste site was nog maar net offline en een nieuwe variant ging alweer online.Vervolgens is ook deze een paar uur later ook uit de lucht gehaald.
Geschreven door

"Nee", antwoordde rector Bram van Ek verbaasd op de vraag of hij al op de hoogte was van het nieuwe Huygens Leaks. Hij zat nog in gesprek met de bouwer over een gepaste oplossing voor huygensleaks.tk. De nieuwe site heeft hetzelfde principe alleen een net iets andere naam. De maker is nog onbekend.  
Voorganger na twee dagen offlineDe voorganger van het huidige Huygens Leaks werd na twee dagen uit de lucht gehaald. Dit gebeurde door de bouwer zelf. Hij zou volgens de rector zo geschrokken zijn van alle gevolgen dat hij dit als de oplossing zag.
Daarna volgde er gesprekken tussen beiden. Van Ek vond dat de bouwer ook een toelichting moest geven op zijn acties maar dit kon niet omdat de 6 VWO-leerling nog minderjarig is.
Site kwam als 'waarschuwing'"Dit was toch wel een waarschuwing van hé, daar moet ik achteraan", licht de rector toe op zijn beslissing om in gesprek te gaan. Hij zag deze site namelijk als een boodschap dat er kennelijk behoefte was aan een medium als dit.
"Wat mij betreft hoeft de website niet uit de lucht. Mensen moeten alleen niet onnodig geschaad worden." Op de site zouden namelijk feitelijke onjuistheden staan.
Hoor en wederhoorHij wilde dat de schrijvers eerst bij hem langs zouden komen als ze dingen hoorden. Geen strenge controle maar gewoon, zoals hij zelf zegt, hoor en wederhoor toepassen. Echte journalistiek dus.  
Maar de oplossingen waren dus nog niet besproken of een nieuwe site kwam alweer online. De rector denkt dat de gesprekken die op dit moment lopen verkeerd worden geïnterpreteerd door de nieuwe bouwer.
In plaats van in woede uit te barsten, vraagt hij of de nieuwe bouwer en schrijvers zich bij hem willen melden. Hij hoopt op een net zo goed gesprek als met de voorgangers. Of hier gehoor aan wordt gegeven, is nu de vraag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.